Cruzeiro legt aanvaller Elber vast

28 december 2005, 10:22

Giovane Elber keert na veertien jaar terug naar zijn vaderland. De voormalig spits van Bayern München en Olympique Lyon heeft een contract getekend bij de Braziliaanse topclub Cruzeiro. De 33-jarige Elber kan vanaf januari uitkomen voor zijn nieuwe werkgever.

Elber kwam in 1991 naar Europa, waar hij ging spelen voor het Zwitserse Grasshoppers. Na drie seizoenen in Zwitserse dienst vertrok hij naar Duitsland. Aanvankelijk speelde hij drie jaar voor VfB Stuttgart, waarna Bayern München hem aantrok. In München groeide hij uit tot de meest succesvolle buitenlander die de Bundesliga ooit gekend heeft. De spits maakte vrijwel elk seizoen tussen de vijftien en twintig doelpunten. 

Na de komst van Roy Makaay naar München raakte Elber echter op een zijspoor en besloot hij te vertrekken naar Olympique Lyon. Saillant genoeg stond hij met Lyon vervolgens in een Champions League-duel tegenover Bayern München. Elber maakte in Lyon de winnende treffer tijdens dit duel. 

Na een kort, mislukt avontuur bij Borussia Mönchengladbach keert Elber na veertien jaar weer terug naar Brazilië. "Ik wil met Cruzeiro prijzen winnen, zoals ik dat ook in Duitsland gedaan heb", legt de aanvaller zijn keuze uit. Elber heeft bij Cruzeiro een contract getekend voor één jaar, met een optie voor nog een jaar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen