Alles over Europass, de bal met kippenvel

3 december 2007, 09:56   Bijgewerkt: 3 december 2007, 10:01

Tijdens de loting van EURO 2008 hebben adidas en UEFA de adidas EUROPASS gepresenteerd, de nieuwe officiële wedstrijdbal van het toernooi dat komende zomer in Oostenrijk en Zwitserland plaatsvindt. De adidas EUROPASS valt op door een kernmerkend reliëf op de huid van de bal, het zogenaamde kippenvel. Dit revolutionaire PCS-reliëf bestaat uit een geavanceerd en zeer fijn oppervlak, waardoor er meer grip is tussen de bal en een voetbalschoen. Hierdoor kunnen spelers de bal nog beter controleren, ongeacht de weersomstandigheden.

Europass bal ek 2008

Europass bal ek 2008

In het ontwerp van de adidas EUROPASS komen traditionele en moderne kenmerken samen. De witte basis met zwarte stippen doet denken aan wedstrijdballen van weleer, zoals de adidas Telstar uit 1970. Door hedendaagse printtechnieken zijn subtiel elementen toegevoegd als eerbetoon aan de nationale vlaggen en kleuren van de twee gastlanden. Van dichtbij zijn in de twaalf zwarte stippen grafische elementen zichtbaar die door UEFA voor het toernooi zijn ontwikkeld. De elementen drukken passie, vriendschap, actie, training, fans en het winnende doelpunt uit. 

Europass bal ek 2008

Europass bal ek 2008

Ajax zal vanaf 3 december met de adidas EUROPASS gaan trainen en de wedstrijdbal zal voor het eerst gebruikt worden in een wedstrijd op 16 december, als Ajax het opneemt tegen PSV. Ajax heeft ook in de ontwikkeling van de EUROPASS een belangrijke bijdrage geleverd, onder meer door prototypes van de bal te testen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen