Ook Kluivert stelt zich beschikbaar voor Spelen

3 december 2007, 11:11   Bijgewerkt: 3 december 2007, 11:25

Ook Patrick Kluivert zou graag als dispensatiespeler meegaan naar de Olympische Spelen. Dat heeft de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal, die de laatste jaren door blessures zelden heeft kunnen imponeren, laten weten in Sp!ts. Ook vindt hij zichzelf nog altijd een kandidaat voor het 'grote' Oranje.

"Als Foppe me erbij zou willen hebben, ben ik direct van de partij", zegt de 31-jarige aanvaller, die dit weekend scoorde voor zijn huidige club Lille. "Het lijkt me absoluut leuk om aan de Spelen mee te doen. Bel Foppe maar. Ik ga direct mee."

Eerder stelden ook onder meer Roy Makaay en Clarence Seedorf zich al beschikbaar voor de Spelen, die medio 2008 gehouden worden in Peking. Bondscoach Foppe de Haan mag drie dispensatiespelers meenemen. Ook Klaas Jan Huntelaar is daarvoor een kandidaat, als hij buiten de boot valt voor het EK.

Overigens ziet Kluivert zichzelf niet alleen als kandidaat voor Jong Oranje, maar ook voor het grote Oranje. "Ik ben de laatste tijd natuurlijk wel geblesseerd geweest en ik wil ook niet op het verleden teren. Maar ik heb nooit een kans gekregen me te bewijzen. Tussen het talent dat nu in Oranje zit, zou ik namelijk perfect passen."

Kluivert is er niet over te spreken dat hij nooit meer iets gehoord heeft van bondscoach Marco van Basten. "Met mijn staat van dienst zou je meer respect verwachten. In Italië, Spanje en Engeland gaan ze wel anders met ons soort spelers om. In die landen was je er gewoon bij geweest. Wat ik van Van Basten vind, laat ik dan ook maar in het midden. Dat lijkt me verstandiger."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen