Vier gestopte pingels helpen Gentenaar niet

Ger
4 december 2007, 09:25

Dennis Gentenaar leek maandagavond de grote held van Jong Ajax te worden, door tegen de beloften van Feyenoord vier strafschoppen te keren. Het bekerduel eindigde voor de goalie echter in mineur, aangezien hij zelf de beslissende penalty over het doel schoot.

Gentenaar stopte in de eerste helft van de reguliere speeltijd een pingel van Kevin Wattamaleo. Na 120 minuten waren twintig strafschoppen nodig om tot een winnaar te komen. Gentenaar hield in die serie nog eens drie inzetten tegen, waarna hij zelf de beslissende strafschop miste.

De bekerwedstrijd in de ArenA was na negentig minuten en twee keer een kwartier verlengen op 1-1 blijven steken. Jong Ajax kwam na rust op voorsprong via een treffer van aanvoerder Jan-Arie van der Heijden. Een minuut voor het einde zette Jerson Anes Ribeiro beide ploegen op gelijke hoogte.