Van Gaal: "KNVB heeft opvolger V. Basten al in huis"

4 december 2007, 20:50   Bijgewerkt: 4 december 2007, 21:30

Louis van Gaal verwacht niet dat de KNVB hem vraagt om Marco van Basten na het Europees kampioenschap van 2008 als bondscoach op te volgen. "Ik denk niet dat ze bij mij uitkomen", zei de trainer van AZ dinsdagavond, de avond voor het UEFA-cupduel tegen FC Nürnberg. "De KNVB heeft intern al een geschikte kandidaat", doelde hij vermoedelijk op Jong Oranje-coach Foppe de Haan

Van Gaal was niet verrast door het besluit van Van Basten. "Hij is waarschijnlijk gestopt, omdat ik bij SBS6 als analist ook gestopt ben", grapte de coach, die nog maar eens uitlegde dat hij in zijn contract heeft laten opnemen dat hij in 2009 bij AZ mag vertrekken voor een baan als bondscoach van Argentinië, Engeland, Duitsland, Spanje en Nederland. "Het is zo opgesteld dat ik beide banen kan combineren. Maar ik vind het vervelend om aan de vooravond van een Europese wedstrijd met AZ steeds over mijn contract te praten."

Vorige week gaf Van Gaal al aan dat hij graag in aanmerking komt voor het bondscoachschap van Engeland, waar Steve McClaren na het missen van het EK 2008 moest vertrekken. Van Gaal had het Nederlands elftal al eens onder zijn hoede, van 2000 tot en met 2001. Hij miste met Oranje het WK van 2002.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen