Celtic ondanks verlies naar volgende ronde CL

4 december 2007, 22:35   Bijgewerkt: 4 december 2007, 22:57

Celtic heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. De ploeg verloor in Italië met 1-0 van AC Milan, maar kreeg hulp van Benfica. De Portugezen wonnen immers met 1-2 van Shakhtar Donetsk, de enige ploeg die Celtic nog uit de tweede ronde kon houden. Benfica gaat nu als nummer drie naar de UEFA Cup.

Het succes van Celtic is het zoveelste bewijs dat het Schotse voetbal in de lift zit. Het Schotse nationale elftal miste in een kwalificatiepoule met Frankrijk en Italië op een haar na het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Glasgow Rangers heeft volgende week tijdens het duel met Olympique Lyon aan een punt voldoende voor een plek in de volgende ronde van de Champions League.

Bij Celtic moesten Jan Vennegoor of Hesselink en Evander Sno genoegen nemen met een plaats op de bank. Ze zagen dat de thuisclub de eerste helft domineerde. Artur Boruc, de Poolse doelman van Celtic, overleefde voor rust twaalf doelpogingen. Keeper Zleko Kalac moest in de eerste helft slechts eenmaal serieus in actie komen. Hij redde bekwaam op een schot van middenvelder Jiri Jarosik.

Ancelotti

Ancelotti

Met dank aan Benfica bekert Celtic, dat in de slotfase ook nog Sno zag invallen, ondanks de nederlaag verder in de Champions League. De Portugese club won verrassend de uitwedstrijd bij Sjachtar Donetsk (1-2). Benfica, dat Oscar Cardozo tweemaal zag scoren, acteert na de winterstop in de UEFA Cup.

Voor Sjachtar Donetsk is het Europese avontuur voorbij. De formatie was bij een zege op Benfica zeker van een vervolg in de Champions League geweest.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen