De Haan houdt zich niet bezig met vacature bij KNVB

5 december 2007, 07:29

Nu Marco van Basten heeft laten weten dat hij na het EK van 2008 stopt als bondscoach van het Nederlands elftal, zal er de komende maanden volop gespeculeerd worden. Want wie moet Van Basten opvolgen als bondscoach van Oranje? Foppe de Haan, de huidige coach van Jong Oranje, lijkt een belangrijke kandidaat. "Maar daar ga ik me niet mee bezighouden", zegt De Haan in het AD.

De Haan werd de afgelopen twee jaar met Jong Oranje Europees kampioen en is bovendien zeer populair bij de fans. Tijdens de interland tegen Slovenië, enkele maanden geleden, scandeerden de fans zelfs de naam van De Haan. En AZ-coach Louis van Gaal deed dinsdag nog even een duit in het zakje, door te stellen dat KNVB de mogelijke opvolger van Van Basten 'al in huis heeft'.

De Haan zelf richt zich voorlopig maar op één ding: de Spelen van 2008. "Ik ga naar de Spelen met het Olympisch team. Dat heb ik zo afgesproken met de jongens. Dát is het grote doel. We zijn er al een hele tijd mee bezig en achter het hele project wil ik een goeie punt zetten. Wat er daarna gaat gebeuren, zie ik tegen die tijd wel. Mensen kunnen vragen gaan stellen, maar ik ga me nu niet met de opvolging bezighouden."

Overigens komt het voor De Haan als een verrassing, dat Van Basten zijn functie na het Europees kampioenschap van volgend jaar neerlegt. "Ik dacht echt dat hij zou doorgaan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het er nooit met hem over heb gehad. Maar toen ik hem van de week op televisie hoorde praten over het WK in 2010, had ik echt het gevoel dat hij met Van 't Schip nog wel tot het volgende WK zou aanblijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen