Sneijder: "Vertrek Van Basten kan positief werken"

5 december 2007, 08:30

Wesley Sneijder is het niet met Demy de Zeeuw eens, dat Marco van Basten beter pas ná het EK had kunnen zeggen of hij door zou gaan als bondscoach. "Het is zonde dat dit besluit van Van Basten voor het EK komt. Hij heeft nog een grote klus te klaren. Straks krijg je achteraf die verhalen dat hij er met zijn hoofd niet goed bij was", stelde De Zeeuw dinsdag. Sneijder ziet dat echter totaal anders.

"Je werkt toch altijd naar een eindtoernooi toe en daarna begint er een nieuwe cyclus. Daar verandert nu niet zoveel aan. Na het EK komt er een nieuwe man en dan zullen we ons op het WK richten. Een ander toernooi met een nieuwe aanloop", zegt de middenvelder van Real Madrid in het AD

Marco van Basten

Marco van Basten

"Of dit ook het beste is voor het team? Misschien wel. Na vier jaar is het niet gek dat iemand met een andere visie voor de groep komt te staan. Dat zou een positief effect kunnen hebben. Dat bedoel ik zeker niet ten nadele van Van Basten, want we hebben de laatste jaren goed met hem gewerkt en hebben ons voor twee eindtoernooien geplaatst. Zijn resultaten waren gewoon prima."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen