IJzersterk Roda JC zet PSV in eigen stadion te kijk

7 december 2007, 22:21   Bijgewerkt: 8 december 2007, 10:46

PSV is vrijdagavond op een pijnlijke manier voor aap gezet door Roda JC. In het eigen Philips Stadion werd de landskampioen tachtig minuten lang van het kastje naar de muur gestuurd en liepen de bezoekers uit Limburg uit naar een welverdiende 0-4 voorsprong. Pas in de laatste tien minuten deed PSV iets terug door twee goals van Danny Koevermans, maar deze opleving kwam rijkelijk laat. Het kwaad was al geschied en het ijzersterke Roda ging er met de buit vandoor.

Tot ongeloof en stomme verbazing van het hele stadion was het dus niet PSV, maar Roda JC dat de wedstrijd dicteerde. De Limburgers deelden, alsof het de normaalste zaak van de wereld was, volledig de lakens uit in Eindhoven. Dat het halverwege de wedstrijd 0-2 stond, was slechts een magere weerspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Roda JC was niet één, maar twee of zelfs drie klassen beter dan de regerend landskampioen, die ook dit seizoen weer 'gewoon' bovenaan staat in de Eredivisie. Alleen De Fauw en Meeuwis troffen doel, maar met name Roland Lamah had er nog wel een paar Kerkraadse doelpuntjes bij mogen prikken. De Ivoriaan hielp in een tijdsbestek van amper twintig seconden echter twee enorme kansen op klungelige wijze om zeep.

Met diezelfde Gomes is overigens direct de hoofdrolspeler van de avond genoemd. Bij de fans van PSV stond de gehele avond eigenlijk alles in het teken van de Braziliaanse sluitpost. De keeper werd de hele avond luidkeels toegezongen, waarmee het publiek duidelijk liet merken dat het massaal de kant van Gomes koos in diens kleine vete met de PSV-clubleiding. Toen de spelers na de rust het veld weer betraden, rolden ze zelfs een reusachtig spandoek met de tekst 'Gomes o goleiro grande'  (Gomes, de grote keeper) uit over de tribune. Dit leidde er toe dat Gomes vol schoot en met tranen in zijn ogen bedankte hij zijn supporters.

PSV in eigen huis 0-4 achter tegen Roda JC, je moet dit met eigen ogen gezien hebben om het te geloven. De meegereisde fans uit Limburg zullen ongetwijfeld allemaal een foto van het scorebord gemaakt hebben en deze avond nooit meer vergeten. Want Roda stond dus niet alleen ruim voor tegen de landskampioen, maar het was nog dik verdiend ook! Zelfs de grootste PSV-fan zal moeten toegeven dat niemand anders de Roda de zege verdiende en dat 0-4 niet eens heel erg geflatteerd was. Want PSV, dat bakte er helemaal niets van.

En dat is voor PSV bijzonder pijnlijk, want door deze wanprestatie verspeelt de ploeg vermoedelijk wel de koppositie in Eredivisie. Zaterdagavond krijgt eerst Ajax (uit tegen Willem II) de kans om de Eindhovenaren te achterhalen op de ranglijst, waarna een dag later ook Feyenoord (uit tegen VVV Venlo) de ploeg van interim-coach Jan Wouters op de ranglijst voorbij kan steken. En dat zou volledig terecht zijn, want de manier waarop PSV vrijdagavond speelde, was simpelweg een koploper onwaardig.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen