Koef: "Interview Gomes had hier niets mee te maken"

8 december 2007, 09:15   Bijgewerkt: 31 december 2008, 16:25

De link was snel gelegd, na afloop van de onthutsende nederlaag van PSV tegen Roda JC (2-4): had het dramatische spel van de thuisclub iets te maken met alle commotie die deze week ontstond rond Heurelho Gomes? De doelman gaf in een interview aan dat hij zijn contract bij PSV niet wilde verlengen, waarna men binnen PSV in allerijl probeerde om de keeper op andere gedachten te brengen.

Voor en tijdens de wedstrijd tegen Roda JC lieten de fans van PSV er geen enkel misverstand over bestaan achter wiens kant ze staan. Ze scandeerden voortdurend de naam van de Braziliaan, die meerdere keren tranen in zijn ogen had. Vooral toen er vlak na rust een enorm spandoek met de tekst 'Gomes o goleiro grande' over de tribune rolde, kreeg de boomlange doelman het even te kwaad.

En hoewel het er inmiddels alle schijn van heeft dat PSV en Gomes elkaar tóch zullen vinden in een nieuw contract, wierp deze hele kwestie toch zijn schaduw uit over de wedstrijd tegen Roda JC. Toch wilde spits Danny Koevermans deze onrust binnen de club niet als excuus voor de nederlaag aanvoeren.

"Waar hebben we het nou over? Denk je dat wij minder goed gaan voetballen, omdat Gomes een interview gegeven heeft?", zegt Koevermans tegen FCUpdate.nl. "Ik heb zelf het interview niet eens gelezen, maar ik heb ook meer het idee dat door anderen wat paniek gezaaid is. En bovendien: Gomes heeft ons tegen Roda nog in de wedstrijd gehouden, want zonder hem had Roda al voor rust drie of vier keer gescoord. Hij was de enige speler aan onze kant die een dikke voldoende scoorde."