Ajax en Heerenveen ronden transfer Huntelaar af

29 december 2005, 15:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Eindelijk is de kogel door de kerk: Klaas Jan Huntelaar is na de winterstop Ajacied. De spits van SC Heerenveen bereikte al enige tijd geleden een akkoord met de Amsterdamse club en inmiddels hebben ook beide ploegen de onderhandelingen afgerond. Ajax betaalt negen miljoen euro voor de 22-jarige aanvaller, die een contract tekent tot medio 2010.

De overgang van Huntelaar naar Ajax hing al geruime tijd in de lucht. De spits had enige tijd geleden al aangegeven dat hij graag naar Ajax wilde, waarna het nog slechts een kwestie van tijd was voordat beide clubs tot een akkoord kwamen. Na lange onderhandelingen is Ajax akkoord gegaan met een transfersom van negen miljoen euro voor de spits, die in Friesland nog een contract had tot medio 2007.

In de zomer van 2004 plukte SC Heerenveen hem weg uit Apeldoorn. Namens Heerenveen scoorde hij 33 keer in 45 wedstrijden. In totaal maakte Huntelaar in 90 competitiewedstrijden al 59 goals. Op dit moment is de 22-jarige aanvaller met zestien treffers topscorer van de eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen