Grant twijfelt over meespelen Drogba in Afrika Cup

9 december 2007, 09:22   Bijgewerkt: 10 december 2007, 15:58

Chelsea-trainer Avram Grant heeft twijfels over de inzetbaarheid van Didier Drogba in de Afrika Cup. De spits uit Ivoorkust, al enige tijd geteisterd door een slepende knieblessure, heeft zich dit weekend laten opereren aan het gewricht met de bedoeling op tijd fit te zijn voor de Afrika Cup. Grant houdt echter een slag om de arm: "Of hij mee kan spelen in de Afrika Cup? We willen gewoon dat hij weer fit wordt", was de ontwijkende reactie van de Israëliër.

Henk ten Cate
Avram Grant

Avram Grant]}Drogba besloot dit weekend over te gaan tot een operatie, waardoor hij volgende week de topper tegen Arsenal moet missen. Maar hij zou dan in ieder geval fit zijn voor de Afrikaanse tegenhanger van het Europese EK, dat volgend jaar van 20 januari tot 10 februari zal plaatsvinden. Hoewel de operatie goed is verlopen, vindt Grant het te voorbarig om te zeggen dat de sterke spits sowieso aanwezig zal zijn op het toernooi. "Drogba verkeert in een goede conditie en dat willen we graag zo houden", aldus de Chelsea-trainer tegenover Sky Sports. "We moeten even wachten om te zien hoe lang hij uit de roulatie zal zijn. Dat weten we pas over twee of drie dagen."

Drogba kampte al sinds de aanvang van het seizoen met een knieblessure. Hij kon er lange tijd mee spelen, maar de laatste weken bleek een operatie noodzakelijk. Chelsea moet hem nu tot half februari missen, wat zuur is voor Grant en zijn assistent Henk ten Cate. "Het zal er niet makkelijker op worden zonder Drogba, maar ik ben niet naar deze club gekomen voor een simpele baan", aldus Grant.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen