Heerenveen wint noorderlijk doelpuntenfestijn

Ger
9 december 2007, 16:17   Bijgewerkt: 15 december 2007, 21:21

SC Heerenveen heeft drie punten gepakt in een doelpuntrijke noorderlijke derby tegen FC Groningen: 4-2. De eindstand van het enerverende duel was al aan het einde van de eerste helft bereikt. Bij de Friezen onderscheidde Michael Bradley zich met drie doelpunten. Door de overwinning stijgt de ploeg van coach Gertjan Verbeek naar de vierde plaats.

supporters
uitvak

uitvak]} Voor de massaal toegestroomde supporters ontpopten de eerste speelminuten zich tot een ongekend foutenfestival. Beide ploegen incasseerden door geklungel in de verdediging ieder twee snelle treffers. FC Groningen gunde de thuisploeg een flitsende start. Na twee minuten kopte Goran Lovre een voorzet van Jakob Poulsen achter zijn eigen doelman Brian van Loo. Slechts vijf minuten later leverde risicovol verdedigen van Gibril Sankoh de Friezen nog een doelpunt op. Michael Bradley haalde de trekker over: 2-0.

Dat FC Groningen zich naast Heerenveen nestelde, was gezien het spelbeeld verdiend. De equipe van trainer Ron Jans toonde zich in balbezit het beter combinerende elftal. De bezoekers riepen het onheil echter over zichzelf af door achterin de poorten voor rust nog twee keer open te gooien. Halverwege de eerste helft tikte Bradley ongehinderd een voorzet van Danijel Pranjic tegen de touwen. De Amerikaan voltooide in de 41e minuut een hattrick. Nadat de Groningers verzuimden Poulsen aan te pakken, scoorde Bradley in de rebound.

Door de overwinning maken de Friezen op de ranglijst een sprong van de zevende naar de vierde plaats. De komende weken mag Heerenveen bewijzen of het die positie waard is. Met uitduels bij NAC Breda, Roda JC en FC Utrecht en thuiswedstrijden tegen FC Twente, Feyenoord en AZ, heeft de club een lastig programma voor de boeg. Groot voordeel voor trainer Verbeek is de terugkeer van Afonso Alves. De Braziliaanse topschutter zat tegen Groningen zijn voorlaatste wedstrijd schorsing uit.