Ajacied De Jong: "Ik doe redelijk mee, maar kan beter"

10 december 2007, 14:00   Bijgewerkt: 24 december 2007, 15:10

Met Siem de Jong heeft Ajax weer een nieuwe groeibriljant in huis. De middenvelder maakte dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdamse club en lijkt zijn plekje binnen het elftal gevonden te hebben. Niemand kijkt immers meer op als het pas 18-jarige talent, die tot zijn zesde jaar in Zwitserland woonde, in de basis staat. Maar helemaal tevreden over zijn eigen spel is De Jong nog niet. "Ik zou eigenlijk vaker de bal op moeten eisen", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Het is amper twee maanden geleden dat Siem de Jong zijn competitiedebuut maakte in Ajax 1, in het uitduel tegen Sparta. Sindsdien is het snel gegaan met de jonge Nederlander. Hij groeide razendsnel uit tot een vaste waarde in het Amsterdamse elftal en afgelopen zaterdag tegen Willem II speelde hij alweer zijn achtste competitiewedstrijd. Bovendien begon hij vrijwel al deze wedstrijden in de basis.

Toch is het voor De Jong nog altijd elke keer een verrassing als hij speelt. "Het is zeker niet zo dat ik het al normaal begin te vinden, als ik zie of hoor dat ik in de basis sta. Voor mij is het elke keer hopen. De laatste weken heb ik inderdaad bijna alles gespeeld, maar dat komt misschien ook doordat een aantal spelers geblesseerd zijn. Ik voel me in elk geval nog lang niet zeker van mijn plek", zegt de middenvelder.

Siem de Jong

Siem de Jong

Ook binnen het veld is hij soms nog wat te timide, moet hij toegeven. "Ik zou eigenlijk soms vaker de bal op moeten eisen, of vaker simpelweg moeten zorgen dat ik de bal krijg. Het is natuurlijk ook lastig, om als jonge speler zomaar ballen op te eisen. Maar dat is wel iets dat beter kan."

"Tegen Willem II zag je dat ook", vervolgt hij. "Voor rust was ik redelijk tevreden over mijn spel, ik pakte aardig wat duels en leed weinig balverlies. Maar na rust werden we veel te veel naar achteren gedrongen en ben ik eigenlijk geen moment meer aan voetballen toegekomen."

"Ja, hartstikke mooi natuurlijk, dat we weer bovenaan staan", zegt De Jong, die toegeeft dat er na de nederlaag tegen de Bredanaars geen onrust uitgebroken is in de ArenA. "Natuurlijk hebben we intern wel veel gepraat, maar het is niet onrustig geworden of zo. We hebben vooral naar voren gekeken en daarom is het natuurlijk hartstikke mooi dat we deze wedstrijd tegen Willem II weer gewonnen hebben."

Door de resultaten van dit weekend begint Ajax in elk geval als koploper aan de topper tegen PSV, komende zondag in de eigen Amsterdam ArenA. "Die wedstrijden gaan we ook weer proberen te winnen. Of ik dan ook weer in de basis sta? Ha, ik hoop het natuurlijk! Maar ik reken nergens op. Ik hoop gewoon zo veel mogelijk wedstrijden te spelen dit seizoen, dat is mijn doel."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen