Mascotte Heerenveen krijgt aanbieding van KNVB

Ger
10 december 2007, 14:53   Bijgewerkt: 10 december 2007, 15:35

Transfernieuws in mascotteland. De KNVB heeft haar oog laten vallen op de man in het pak van Heero, de talisman van SC Heerenveen. Komend jaar heeft hij de kans om in de huid te kruipen van Dutchy, de oranje leeuw die tijdens duels van het Nederlands elftal actief is.

"Een geweldige uitdaging", zegt de 37-jarige Fries in De Leeuwarder Courant. Het contract van de KNVB is onderweg naar Heerenveen en wordt vervolgens onder de loep genomen door het bestuur van de club. Daarna maakt 'Heero' een beslissing over de bijbaan, die hem overigens geen grote bedragen zal opleveren. "Een leuke vakantie, daar blijft het wel bij."

De KNVB-mascotte laat zijn gezicht zien op sponsoroptredens en verschijnt op het komende EK in Oostenrijk en Zwitserland. Dutchy werd de afgelopen periode door twee verschillende mensen gestalte gegeven; een man uit Utrecht en een acteur uit Zoetermeer. De laatste houdt het nu voor gezien. 'Heero' werd afgelopen zomer gescout tijdens het jeugd-EK, waarbij Heerenveen een speelstad was.

De Fries blijft zijn favoriete club Heerenveen sowieso trouw. "Dat is mijn ding." Hij zit nu zeven jaar in het Heero-pak en wil dat zeker nog een dergelijke periode blijven doen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen