Loopbaan Zoetebier mogelijk nu al voorbij

11 december 2007, 13:24   Bijgewerkt: 11 december 2007, 13:31

De competitiewedstrijd op de eerste speeldag van dit seizoen tegen FC Groningen (0-3), is mogelijk de laatste wedstrijd uit de carrière van Edwin Zoetebier geweest. 

Nadat eerder al duidelijk werd dat de keeper van NAC Breda later deze maand een schouderoperatie zou moeten ondergaan, heeft coach Ernie Brandts nu laten weten dat Zoetebier door deze ingreep dit seizoen mogelijk niet meer kan keepen. En aangezien Zoetebier na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan wilde zetten, zou dit betekenen dat de carrière van de Volendammer mogelijk nu ten einde is.

"Het zal voor Edwin moeilijk worden dit seizoen nog in actie te komen", aldus Brandts in VI. "Daarom zou ik graag een ervaren keeper aan de selectie toevoegen, maar daar hebben we helaas niet de middelen voor. Onze reservekeeper Bas van Wegen is net hersteld van een polsbreuk, maar hij kan op de bank plaatsnemen."

De 37-jarige Zoetebier speelde in zijn carrière voor onder meer FC Volendam, Feyenoord, PSV en Vitesse. Met Feyenoord won hij in 2002 de UEFA Cup.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen