Groep A: Liverpool volbrengt miraculeuze comeback

11 december 2007, 22:33   Bijgewerkt: 11 december 2007, 23:21

Liverpool heeft zijn Houdini-act volbracht. Door middel van een zeer overtuigende 0-4 zege bij Olympique Marseille heeft de ploeg toch nog een plaatsje in de tweede ronde van de Champions League bemachtigd. En dat is bijzonder knap, aangezien de ploeg na drie wedstrijden in Groep A nog maar één punt had.

Liverpool begon deze editie van de Champions League aardig met een gelijkspel in Portugal tegen FC Porto (1-1), maar daarna kwam de klad er flink in. Na een zeer verrassende thuisnederlaag tegen Olympique Marseille (0-1), volgde ook een verlies tegen Besiktas (2-1). En zo stond de verliezend finalist van vorig seizoen na drie duels stijf onderaan in Groep A, liefst zes punten achter koploper Marseille.

Liverpool verkeerde dus op de rand van de afgrond, maar deze peniebele situatie bracht ineens het beste in de ploeg naar boven. Twee weken na de nederlaag in Istanbul, werd het herstel ingezet door een memorabele 8-0 thuiszege op Besiktas. En toen hierna ook de thuiswedstrijd tegen FC Porto gewonnen werd (4-1), gloorde er ineens weer hoop voor the Reds. Maar de ploeg was er nog steeds niet. Ook de laatste wedstrijd, in Frankrijk tegen Olympique Marseille, moest gewonnen worden.

Vijf minuten later maakte Fernando Torres er 0-2 van. De Spaanse aanvaller slalomde fraai door de Franse verdediger en passeerde Mandanda met een diagonale schuiver. Hierdoor zat Liverpool na elf minuten al op rozen en eigenlijk wekte de thuisclub daarna geen moment de indruk dat het de kracht en kwaliteit had om terug in de wedstrijd te komen. Spits Niang speelde een ongelukkige wedstrijd, evenals Boudewijn Zenden. De Nederlander werd zelfs al in de rust gewisseld door coach Erik Gerets.

Zonder Zenden binnen te lijnen, liep Liverpool zelfs nog uit naar 0-3. Ditmaal was het Dirk Kuyt, die in de basis mocht beginnen, die de trekker overhaalde. De oud-Feyenoorder werd door Harry Kewell alleen voor de keeper gezet en maakte het buitenkansje fraai af. 

En zo leek het in de slotfase welhaast de normaalste zaak van de wereld dat Liverpool doorbekert in de Champions League. Maar gezien het verloop van deze groep, is dat allesbehalve normaal. De manier waarop de ploeg zich echter teruggeknokt heeft vanuit bijna verslagen positie, is indrukwekkend. Want uit de laatste drie duels pakte Liverpool niet alleen negen punten, maar de doelcijfers zijn ronduit indrukwekkend. Het scoorde immers zestien goals en kreeg er slechts één tegen. Dat zijn cijfers die passen bij een favoriet voor de eindzege.

Naast Liverpool gaat overigens ook FC Porto naar de volgende ronde. De Portugezen werden door een 2-0 zege op Besiktas zelfs groepswinnaar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen