Perez: "Scheids was een Duitser, dus hij trok rood"

13 december 2007, 01:30   Bijgewerkt: 31 december 2008, 16:20

Hét moment van PSV-Inter was de rode kaart van Edison Mendez. De Ecuadoriaan werd na amper een half uur van het veld gestuurd door arbiter Markus Merk, nadat hij de doorgebroken David Suazo naar de grond gewerkt had. "Dat was het breekpunt. Daarna waren we kansloos", zegt verdediger Mike Zonneveld tegen FCUpdate.nl.

De rode kaart van Mendez was een gevolg van defensieve wanorde bij PSV. De ploeg mocht op de helft van Inter een vrije trap nemen, maar daarna was de organisatie volledig zoek. Inter trapte de bal wild naar voren, waarna Suazo plotseling alleen door kon lopen richting het doel van Gomes. Mendez was de enige die de Hondurees nog kon achterhalen, maar hij kwam niet meer aan de bal.

Dat Merk rood trok, leek een logische beslissing. Suazo was doorgebroken en Mendez raakte met zijn tackle niet de bal. Toch reageert Kenneth Perez terughoudend als hem gevraagd wordt of het een terechte rode kaart was. "Tsja, ach. Het was een Duitse scheids, hè. Dan is het logisch dat hij rood gaf", verwijst hij naar de spreekwoordelijke Duitse Pünktlichkeit.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen