Toppers Eredivisie onzeker door acties politie

Ger
13 december 2007, 13:22   Bijgewerkt: 13 december 2007, 13:48

Voorgenomen acties van de politie maken het doorgaan van de twee topduels in de Eredivisie komend weekeinde onzeker. De politiebonden ACP en ANPV kondigen donderdag aan dat zij demonstratieve vakbondsbijeenkomsten houden tijdens Feyenoord-AZ en Ajax-PSV.

De acties zijn het gevolg van de vastgelopen cao-onderhandelingen met minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst. De ACP eist een salarisverhoging van 200 euro netto per maand voor iedereen bij de politie. Ter Horst wil daaraan niet tegemoet komen.

De gemeente Amsterdam gaat ervan uit dat de wedstrijd tussen Ajax en PSV dit weekeinde in de hoofdstad gewoon doorgaat. Dat liet een woordvoerster van burgemeester Job Cohen donderdag weten. ,,Wij gaan ervan uit dat de politie haar taak uitvoert.''

Burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam en zijn politiekorpschef Aad Meijboom hebben donderdagmiddag overleg. De bijeenkomst gaat over de voorgenomen politieacties bij Feyenoord-AZ. Het politiepersoneel dat dienst heeft bij dit duel zaterdag doet mogelijk mee aan de demonstratieve vakbondsbijeenkomsten.

"Welke maatregelen er worden genomen, hangt van de informatie af die de burgemeester en politiekorpschef hebben", aldus een woordvoerder van de burgemeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen