Kesler: "Politie kan beter actie voeren op Binnenhof"

14 december 2007, 12:30   Bijgewerkt: 14 december 2007, 12:37

Henk Kesler steunt de plannen van de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam en de minister van Binnenlandse Zaken om via de rechter een verbod op de voorgenomen acties van de politie tijdens Feyenoord-AZ en Ajax-PSV af te dwingen. Kesler vindt dat het voetbal niet onder dergelijke acties mag lijden.

"Wij vinden het belachelijk dat de politie over de rug van het voetbal voor een beter salaris wil strijden. Dat kunnen ze in mijn ogen beter op het Binnenhof doen", is de duidelijke taal van Kesler, de voorzitter van de voetbalbond KNVB. Hij liet tevens weten ook aan dit kort geding mee te doen, dat vrijdagmiddag al zal dienen.

De politiebonden ACP en ANPV kondigden donderdag aan dat ze tijdens de duels Feyenoord-AZ en Ajax-PSV als gevolg van mislukte cao-onderhandelingen actie willen voeren. "Ik vind dat niet netjes", reageerde Kesler. "Dat zou namelijk betekenen dat die duels op een doordeweekse dag moeten worden ingehaald. Wij van de KNVB denken altijd met de politie mee. We houden eerst rekening met alle knelpunten en stellen vervolgens een competitieprogramma samen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen