Cohen: "Afgelasting Ajax-PSV ligt voor de hand"

15 december 2007, 09:10

De kans is groot dat de wedstrijd tussen Ajax en PSV, die komende zondag in de ArenA gespeeld zou worden, niet doorgaat. Burgemeester Job Cohen van Amsterdam hakt vandaag de knoop door, na overleg met politiekorpschef Bernard Welten. "Maar het ligt voor de hand dat het duel niet doorgaat", zegt Cohen in het AD.

Reden hiervoor zijn de aangekondigde stakingen van het politiepersoneel. Hierdoor kan Cohen de veiligheid rond de wedstrijd niet garanderen. Cohen wil vandaag van Welten weten hoe de vork nu precies in de steel zit. "We weten dat alle agenten aan de staking kunnen meedoen. We willen een schatting van de politie hoeveel agenten er daadwerkelijk aan deelnemen", zegt de burgemeester.

In de voetbalwereld reageert men verbolgen op de aangekondigde acties van de politie, die een forse loonsverhoging eisen. PSV-directeur Jan Reker vindt het vreemd dat de politie kiest voor een staking, juist op het moment dat veel burgers daar last van ondervinden. "Ze zouden er ook voor kunnen kiezen even geen bekeuringen uit te delen voor tien kilometer te hard rijden", stelt hij voor.

Eerder liet ook Henk Kesler, de directeur van de Nederlandse voetbalbond KNVB, al duidelijk blijken niet blij te zijn met de acties van de politie. "Wij vinden het belachelijk dat de politie over de rug van het voetbal voor een beter salaris wil strijden. Dat kunnen ze in mijn ogen beter op het Binnenhof doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen