Feyenoord-AZ en Ajax-PSV definitief afgelast

15 december 2007, 12:18   Bijgewerkt: 15 december 2007, 12:32

Het Super Weekend in de Eredivisie is dankzij de politie in het water gevallen. De burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam hebben zaterdag besloten om de duels Feyenoord-AZ en Ajax-PSV af te gelasten, omdat ze de veiligheid in en rond de stadions niet kunnen garanderen. Dit is een gevolg van de staking van het politiepersoneel, dat een forse loonsverhoging eist.

De beslissing om beide duels af te gelasten, komt niet als een donderslag bij heldere hemel. Job Cohen, de burgemeester van Amsterdam, liet in het AD immers al weten dat het 'voor de hand lag' om de wedstrijden te verbieden. 

Dit overigens tot grote onvrede van de KNVB. Preses Henk Kesler heeft geen goed woord over voor de staking. "Wij vinden het belachelijk dat de politie over de rug van het voetbal voor een beter salaris wil strijden. Dat kunnen ze in mijn ogen beter op het Binnenhof doen", foeterde hij vrijdag, toen hij de bui al zag hangen.

Ook de clubs zijn zeker niet blij met de afgelasting. "Snel berekend schat ik dat dit Feyenoord zo'n twee ton gaat kosten. Dan heb ik het over personeelskosten voor horeca en beveiliging, maar bijvoorbeeld ook ingekocht voedsel. En dan ga ik er nog vanuit dat de zendgemachtigden geen claim wegleggen bij de Eredivisie. Want dan vallen de kosten nog hoger uit", zegt Feyenoord-directeur Onno Jacobs.

"Als club en voetbalfans staan we hier volledig buiten, maar we worden er wel de dupe van. Als je het in het extreme trekt, kan iedereen nu het voetbal gaan gebruiken om aandacht te trekken voor een zaak. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen