Ajax tekent contract met Chinezen

Koen Freriks
16 december 2007, 13:01   Bijgewerkt: 16 december 2007, 13:09

Ajax gaat haar naam definitief vestigen in China. De Amsterdamse club gaat een samenwerkingsverband aan met de Chinese voetbalbond CFA, de Chinese topclub Beijing Guoan FC en de Chinese staatstelevisie (CCTV). Zaterdag tekenden alle partijen in de Amsterdam ArenA de letter of intent, zo meldt de club op haar website.

Ajax gaat zich per 1 juli 2008 richten op de Chinese voetbalmarkt. Algemeen directeur Maarten Fontein toont zich een tevreden man met de nieuwe plannen. "Ondanks het feit dat de woede overheerst over het niet doorgaan van Ajax - PSV zijn we heel erg blij dat de handtekeningen zijn gezet onder deze letter of intent", aldus de directeur.

Ajax is de eerste buitenlandse club die een officiële samenwerking aangaat met de Chinese bond. Fontein sleepte die deal binnen en is daar trots op. "Vooral omdat je hier kunt spreken van een unieke samenwerking. Deze is niet te vergelijken met andere samenwerkingsverbanden tussen clubs onderling", sprak Fontein.

Vanaf volgend seizoen wil Ajax investeren in de jeugdopleiding van de Chinese topclub Beijing Guoan FC. Daarnaast zullen beide clubs aan elkaars toernooien deelnemen en bestaat er een mogelijkheid om trainers uit te wisselen. Ajax hoopt met de plannen haar naamsbekendheid en de daarmee gepaarde merchandising in de lift te zetten.

De afgelopen twee jaar onderzocht Ajax de mogelijkheden in China. Met het ondertekenen van de 'letter of intent' is het onderzoeksstadium definitief voorbij. "De komende maanden worden de details ingevuld van deze letter of intent", zo besluit Fontein.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen