Silva schiet Groningen weer op koers

Ger
16 december 2007, 16:23   Bijgewerkt: 16 december 2007, 18:26

FC Groningen blijft meedraaien in de subtop van de Eredivisie. De formatie van trainer Ron Jans won zondagmiddag een povere wedstrijd in eigen huis van Willem II: 1-0. Bruno Silva tekende uit een vrije trap voor de enige treffer.

Zijn kompaan in de Groningse aanval, Marcus Berg, had zijn vizier drie minuten later ook niet scherp genoeg afgesteld. De Zweed besloot een actie met een stuiterend schot tegen de paal. De flets acterende Evgeniy Levechenko slaagde er halverwege de eerste helft evenmin in om Aerts te passeren. Zijn verrassende uithaal belandde op de vuisten van de Tilburgse goalie.

Door onnauwkeurig afwerken zou een tweede doelpunt niet meer vallen. Vooral Groningen mocht zich aanrekenen dat de wedstrijd tot het einde spannend bleef. Willem II was echter te onmachtig om de schotloosheid van de noorderlingen af te straffen. Door de overwinning haakt FC Groningen weer aan bij de subtop, Willem II blijft met negen punten in de kelder van de Eredivisie.