"Gevoelstemperatuur rond Oranje ver onder nul"

17 december 2007, 23:19   Bijgewerkt: 17 december 2007, 23:31

Marco van Basten is zich bewust van de moeilijke situatie waarin Oranje zich momenteel bevindt. De fans lijken, als gevolg van de reeks slechte wedstrijden van de laatste maanden, het vertrouwen in de ploeg verloren te hebben. "De gevoelstemperatuur rond het Nederlands elftal ligt nu ver onder nul", weet de coach.

"Er is momenteel een bepaalde bozigheid en onvrede bij het publiek. Die is moeilijk weg te nemen. Misschien is die onvrede ook begrijpelijk, maar niet terecht. In het duel met Luxemburg creëren we 16 kansen. Dan ligt het niet aan de tactiek of de opstelling dat het maar 1-0 blijft. Dan is er sprake van pech dat we de kansen niet afmaken", zegt de bondscoach op de website van de KNVB.

Volgens Van Basten is de sfeer bij de fans sinds het wereldkampioenschap van 2006 volledig omgeslagen. "Bij onze aanstelling in 2004 was er hoop en geloof. Zou hij dat bijzondere gaan realiseren? De eerste twee jaar liep ook iedereen de polonaise achter ons aan. Tot wij in de achtste finale van het WK van Portugal verloren. Vanaf dat moment is het allemaal negatief geweest."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen