'Ajax meldt zich bij Sevilla voor Boulahrouz'

18 december 2007, 09:13   Bijgewerkt: 18 december 2007, 09:24

Ajax hoopt Khalid Boulahrouz terug naar Nederland te kunnen halen. Volgens het Spaanse AS heeft de Amsterdamse club zich officieel bij Sevilla gemeld voor de 25-jarige verdediger, die bij de Spaanse club dit seizoen amper aan spelen toekomt.

Sevilla lijkt niet onwelwillend tegenover een vertrek van de Kannibaal te staan. Enige voorwaarde is dat de club sowieso eenzelfde transferbedrag wil ontvangen, als het afgelopen zomer betaalde om de verdediger los te weken bij Chelsea. Dit is een bedrag van tussen de vijf en zes miljoen euro.

Boulahrouz was, voorafgaand aan het WK 2006, een vaste waarde in het Nederlands elftal. De klad kwam er echter in toen hij in de zomer van 2006 Hamburger SV verruilde voor Chelsea. In Londen kwam hij amper aan spelen toe en áls hij in actie mocht komen, liet hij geregeld een onzekere indruk achter. De Engelsen verkochten hem na één seizoen dan ook alweer aan Sevilla, waar hij vooralsnog echter ook niet kan imponeren. Hierdoor is hij zijn plek bij Oranje kwijtgeraakt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen