SC Heerenveen niet verder met Verbeek

18 december 2007, 13:22   Bijgewerkt: 18 december 2007, 13:52

SC Heerenveen gaat het contract van coach Gertjan Verbeek, dat na dit seizoen afloopt, niet verlengen. Dat heeft het bestuur van de Friese club laten weten. Verbeek is sinds medio 2004 in dienst als hoofdcoach van Heerenveen. Hij volgde destijds Foppe de Haan op. Het is nog onbekend wie Verbeek gaat opvolgen.

"We zijn tevreden over Verbeek, maar hij zit hier vier jaar en in het eredivisielandschap is dat een lange periode. Met het oog op de langere termijn is Heerenveen op zoek naar iemand die voor nieuwe impulsen kan zorgen", zegt bestuurslid Yme Kuiper.

Kuiper benadrukt dat hij nog geen idee heeft wie de opvolger van Verbeek gaat worden. "We nemen geen overhaaste beslissingen en gaan de komende tijd gebruiken om ons in alle rust te oriënteren op mogelijke nieuwe kandidaten."

"Ik ben niet teleurgesteld", aldus Verbeek in een eerste reactie. "Ik weet dat het contract afliep; je houdt er dus al rekening mee. De club moet denken aan het clubbelang, de directie heeft recht op een eigen denkwijze. Daar kan ik wel begrip voor opbrengen, al had ik hier nog graag twee jaar willen werken. Ik heb me hier vier jaar goed kunnen ontwikkelen. Het was hier prima werken."

In de periode onder Verbeek eindigde de club twee keer als vijfde en één keer als zevende. In de huidige stand staat het elftal van de Fries op de vierde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen