Booy: "Sparta is een keuze op gevoel"

Ger
18 december 2007, 18:26   Bijgewerkt: 18 december 2007, 18:57

Uit meerdere opties koos Foeke Booy uiteindelijk voor Sparta. De 45-jarige trainer kon ook aan de slag bij Willem II. "Ik zie hier de mogelijkheden én de ambitie om zowel op korte als op lange termijn resultaat te behalen", zegt hij over de Rotterdamse club.

Booy

Booy

De huidige interim-coach Adri van Tiggelen wordt eerste assistent van Booy, die verder zal worden bijgestaan door Fred Grim en Geert Meijer. Laatgenoemde gaat ook het tweede elftal coachen. Grim is naast assistent ook verantwoordelijk voor de keepers.

Booy zit dit weekeinde nog niet op de bank in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Maandag 24 december is zijn eerste werkdag. De voormalig oefenmeester van FC Utrecht volgt in Rotterdam de onlangs ontslagen Gert Aandewiel op. Booy was de afgelopen maanden actief bij het Saudische Al-Nasr, maar had het daar niet naar de zin.

"Zowel qua werk als op persoonlijk vlak waren de verschillen voor mij te groot zodat ik er heel moeilijk kon aarden. Ik kon niet werken op de manier waarop ik wilde. Het is voor mij niet de juiste keuze geweest. Ik heb er geen spijt van dat ik ben gegaan, maar het is wel teleurstellend. Al vond ik het wel een mooie ervaring."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen