Tien Gunners in verlenging naar overwinning

Ger
19 december 2007, 00:07   Bijgewerkt: 19 december 2007, 01:05

Arsenal heeft zich geplaatst voor de halve finale van de League Cup. De formatie van manager Arsene Wenger was dinsdagavond na een verlenging met 3-2 te sterk voor Blackburn Rovers.

Door treffers van Abou Diaby en Eduardo da Silva leken de Gunners op rozen te zitten. Roque Santa Cruz sleepte er in de tweede helft echter een verlenging uit voor Blackburn. Eduardo scoorde uiteindelijk namens Arsenal het winnende doelpunt.

De Londenaren raakten overigens vlak voor het einde van de reguliere speeltijd Denilson kwijt met een rode kaart. De Nederlander Nacer Barazite moest zich in de verlenging laten vervangen wegens een schouderblessure. De 17-jarige middenvelder was in de tachtigste minuut binnen de lijnen gekomen.

Tottenham Hotspur versloeg Manchester City in de League Cup met 2-0. Jermain Defoe en Steed Malbranque waren trefzeker. Didier Zokora moest twintig minuten voor tijd met een rode kaart naar de kleedkamer.