Dembélé moet wellicht passen voor Everton

Ger
19 december 2007, 16:47   Bijgewerkt: 19 december 2007, 17:23

AZ moet Moussa Dembélé mogelijk donderdag missen tijdens de beslissende thuiswedstrijd tegen Everton in de UEFA Cup. De Belgische international heeft last van lies- en buikklachten. 

Dembélé trainde woensdag apart van de groep. "Ten opzichte van dinsdag is de situatie wel een stuk verbeterd", aldus trainer Louis van Gaal. "We zullen het donderdag moeten afwachten." Voor AZ is het laatste duel in de groepsfase van de UEFA Cup cruciaal. De Alkmaarse formatie is nog niet zeker van een langer verblijf in het Europese toernooi.

Als Dembélé niet kan spelen, moet Van Gaal in aanvallend opzicht improviseren. Ari is niet inzetbaar. De Braziliaan zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit. Simon Cziommer en Kemy Agustien zijn weer wedstrijdfit. Cziommer is hersteld van een voetblessure. Agustien ontbrak enige tijd wegens een pijnlijke enkel.

De kans is aanwezig dat Agustien op de reservebank begint. De 19-jarige Ruud Vormer maakte in de met 2-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen FC Utrecht een goede indruk en Van Gaal overweegt om hem te laten staan.

Vermoedelijke opstelling AZ: Waterman; Steinsson, Jaliens, Mendes da Silva en Opdam; De Zeeuw, Vormer, Cziommer en Pocognoli; Dembélé en Pellè.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen