Uilenberg kraait victorie na EK-selectie Vink

19 december 2007, 18:05

Na zes jaar zal er komende zomer eindelijk weer een Nederlandse scheidsrechter actief zijn op een EK of WK. Na het zwakke optreden van Jan Wegereef tijdens het wereldkampioenschap van 2002, krijgt Pieter Vink op het EK 2008 de kans om de eer van het Nederlandse scheidsrechterkorps te verdedigen.

Jaap Uilenberg, de 'scheidsrechtersbaas' van de KNVB, is dolblij met de uitverkiezing van Vink voor het EK. "Dit is een bevestiging van de nieuwe en professionele koers die een aantal jaren geleden is uitgestippeld. Scheidsrechters worden tegenwoordig al op jonge leeftijd ingezet, ook bij internationale wedstrijden. Dat werpt nu zijn vruchten af", kan Uilenberg tot zijn tevredenheid vaststellen.

Eric Braamhaar, de andere Nederlandse kandidaat voor het EK, was uiteraard minder blij. Omdat er slechts één arbiter per land op het EK actief zal zijn, valt hij buiten de boot. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld", zegt Braamhaar. "Pieter en ik hebben alles gegeven om voor het oog van de hele wereld te mogen acteren. Maar uiteraard ben ik blij met de Nederlandse afvaardiging. De concurrentie is namelijk erg groot. Ik ben ervan overtuigd dat Pieter de Nederlandse arbitrage zo goed mogelijk gaat vertegenwoordigen", toont hij zich een sportief 'verliezer'.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen