Afgelaste toppers nu op woensdag 30 januari

21 december 2007, 15:04   Bijgewerkt: 21 december 2007, 17:13

De competitiewedstrijd Ajax-PSV, die vorig weekend afgelast werd in verband met de stakingen bij de politie, wordt op woensdagavond 30 januari ingehaald. Dat heeft de KNVB bepaald, na overleg met beide clubs en de lokale autoriteiten.

Het is voor het eerst dat een risicowedstrijd als Ajax-PSV doordeweeks gespeeld wordt. In het verleden waren dergelijke duels alleen op zondagmiddag toegestaan. In dit geval was dat echter niet mogelijk, omdat de kalender al helemaal vol zit en het duel volgens KNVB-reglementen binnen acht weken ingehaald moest worden.

De wedstrijd tussen Feyenoord en AZ, die eveneens afgelast werd door de acties bij het politiekorps, staat nu ook voor 30 januari op de speelkalender. "Er zijn veel redenen te bedenken om dit soort wedstrijden in het weekeinde te willen spelen. Het was echter onmogelijk om beide duels binnen het huidige programma nog op een zaterdag of zondag in te plannen. Naar omstandigheden was dit de beste oplossing", zegt manager competitiezaken Bert van Oostveen.

Voor de vier clubs heeft de nieuwe speeldatum tot gevolg dat ze twee topduels in één week afwerken. Ajax ontmoet Feyenoord in de ArenA op zondag 3 februari, vier dagen na het thuisduel tegen PSV. Op zaterdag 2 februari staat AZ tegen PSV gepland.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen