PSV tegen Helsingborg in UEFA Cup

Ger
21 december 2007, 13:41   Bijgewerkt: 21 december 2007, 15:15

PSV speelt in de derde ronde van de UEFA Cup tegen Helsingborg IF uit Zweden. Dat is de uitkomst van de loting in het Zwitserse Nyon. De eerste wedstrijd tussen beide clubs is op woensdag 13 februari, de return is vastgesteld op donderdag 21 februari.

Helsingborg, waar oud-Feyenoorder Henrik Larsson op de loonlijst staat, schakelde in de eerste ronde van het toernooi nog SC Heerenveen uit. De Friezen wonnen de thuiswedstrijd met 5-3, maar ging in Zweden kopje onder: 5-1.

In de tweede ronde eindigde Helsingborgs in Groep H als nummer twee, vijf punten achter poulewinnaar Girondins Bordeaux. Het Turkse Galatasaray moest genoegen nemen met de derde plek. Panionios uit Griekenland en het Oostenrijkse Austria Wien werden als nummer vier en vijf uitgeschakeld.

Helsingborg behaalde in totaal zeven punten. Het thuisduel tegen Panionios eindigde in 1-1. Daarna was de Zweedse club in Turkije verrassend te sterk voor Galatasaray: 2-3. Na de 3-0-thuiszege op Austria Wien was Helsingborg al zeker van de volgende ronde. Het laatste pouleduel, tegen Bordeaux, deed nauwelijks meer ter zake. Helsingborg verloor in Frankrijk met 2-1.

Als PSV de derde ronde overleeft, treft het in de achtste finales de winnaar van de tweestrijd tussen het Tsjechische Slavia Praag en het Engelse Tottenham Hotspur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen