Van Basten denkt aan 'Real Madrid-variant' voor Oranje

22 december 2007, 15:07

Marco van Basten lijkt er zelf nog niet helemaal uit hoe hij Oranje precies wil laten spelen op het EK. Eerder deze week liet hij al weten dat de spelers de voorkeur geven aan een 4-2-3-1 systeem, maar dat kan je op verschillende manieren invullen. De 'Real Madrid-variant' is daarbij volgens Van Basten een aardige optie.

"Je kunt het concept van Real Madrid op Oranje projecteren. Ik zat er afgelopen week nog aan te denken. Sneijder is dan Sneijder, Van der Vaart is Raúl, Van Persie is Robinho, Van Nistelrooy is Van Nistelrooy en de rest daarachter laat zich invullen", filosofeert de bondscoach in de zaterdageditie van het AD

"Hetzelfde kun je overigens doen met hoe AC Milan speelt. Van der Vaart of Sneijder in de rol van Pirlo, de centrale middenvelder vlak voor de defensie. Maar toen we Sneijder op het WK in die rol hadden, werden we ook voor mesjogge verklaard. Dan is er ook nog het Barcelona-model. Punt naar achteren op het middenveld en twee middenvelders die veelvuldig bijsluiten bij de spits."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen