Late goals voorkomen nieuw verlies Valencia

22 december 2007, 22:02   Bijgewerkt: 22 december 2007, 22:13

Ronald Koeman heeft weer even wat lucht. Zaterdagavond leek de geplaagde coach met Valencia tegen Real Zaragoza af te stevenen op een nieuwe nederlaag, maar late doelpunten van Nikola Zigic en David Silva zorgden voor een 2-2 eindstand.

Koeman zorgde deze week voor opschudding in Valencia, door Santiago Canizares, David Albelda en Miguel Angulo uit de selectie te zetten. Deze acties werden de coach niet in dank afgenomen, waardoor zijn positie bij een slecht resultaat in Zaragoza flink onder druk zou komen te staan. Toen Zaragoza nog voor rust een 2-0 voorsprong nam, namen de donkere wolken boven Koeman dan ook flink toe.

Uitgerekend Nikola Zigic, één van de mensen die ook op de inmiddels beruchte lista negra van Koeman zou staan, zorgde voor de ommekeer. De Serviër scoorde in de 75ste minuut de 2-1, waarmee hij de spanning terug in de wedstrijd bracht. Enkele minuten later zorgde middenvelder Silva vervolgens voor de gelijkmaker.