FA-voorzitter nuanceert Capello's woorden

Koen Freriks
23 december 2007, 10:55   Bijgewerkt: 23 december 2007, 11:15

Fabio Capello presenteerde zichzelf met veel bombarie als nieuwe trainer van Engeland. De Italiaanse succescoach maakte direct de garantie in 2010 Engeland wereldkampioen te maken. Een mooi streven, maar die mijlpaal is nog lang niet in zicht, zo oordeelden twee bestuursleden van de Engelse voetbalbond (FA).

Engeland kwalificeerde zich niet voor het EK 2008, dat wordt gehouden in Oostenrijk en Zwitserland. Ondanks de aanwezigheid van vele topspelers hangt het team van ellende aan elkaar. Capello moet de Britten hun nationale voetbaltrots teruggeven. "Er is weinig optimisme. Fabio staat voor een loodzware taak. Dit team plaatste zich namelijk niet voor het EK", zei voorzitter Brian Barwick.

Engeland wacht al meer dan veertig jaar op een prijs. Dat Engeland nu Capello heeft, betekent niet dat daar direct verandering in komt, zo zei Sir Trevor Brooking, tevens  FA-bestuurslid.  "We hebben niet ineens een werelds team door de komst van Capello", constateerde Brooking nuchter tegenover de BBC.

Capello zelf hoopt zo snel mogelijk de Engelse taal te beheersen. De Italiaan toonde zich tevreden met de individuele kwaliteiten van de spelers. "Met deze selectie vol wereldklasse moeten we terug naar de top." De mentale weerbaarheid vormt momenteel een struikelpunt, zo oordeelde de oefenmeester. "Het is een team dat weer zelfvertrouwen moet krijgen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen