Eenvoudige zege Chelsea bij West Ham

2 januari 2006, 15:50

Chelsea heeft maandag haar twintigste competitiezege van het seizoen geboekt. Op bezoek bij promovendus West Ham United boekte de ploeg van manager Jose Mourinho een relatief eenvoudige 1-3 overwinning. Mede dankzij Arjen Robben, die een sterke wedstrijd speelde, blijven The Blues hierdoor fier aan kop in het Premiership.

De enige smet op de middag voor Chelsea vormde de blessure van middenvelder Michael Essien. De Ghanees moest al vroeg in de wedstrijd het veld verlaten en werd vervangen door Eidur Gudjohnsen. Onderzoek moet uitwijzen hoe lang Essien uit de roulatie zal zijn. 

Niet lang na het wegvallen van Essien zette clubtopscorer Frank Lampard zijn ploeg op voorsprong. De middenvelder volleerde de bal hard in de bovenhoek achter West Ham-doelman Roy Carroll. Na deze openingstreffer kreeg Chelsea enkele kansen om de voorsprong uit te breiden, maar vlak na rust viel het doelpunt aan de andere kant. Marlon Harewood was de doelpuntenmaker namens de Hammers.

Onder aanvoering van een ijverige Arjen Robben duurde het niet lang voordat Chelsea weer op voorsprong kwam. Een steekbal van de Groninger zette Hernan Crespo, die nog geen minuut eerder in het veld gekomen was voor Damien Duff, alleen voor doelman Carroll. De Argentijn bleef koelbloedig en zette zijn ploeg op 1-2. Niet veel later bepaalde Didier Drogba de eindstand op 1-3.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen