'Van Basten bovenaan verlanglijstje Bayern München'

24 december 2007, 10:31   Bijgewerkt: 24 december 2007, 10:40

Marco van Basten is een belangrijke kandidaat om na de zomer Ottmar Hitzfeld op te volgen als coach van Bayern München. Dat meldt het Duitse Kicker maandag. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde sportblad staat de Nederlandse oud-international bovenaan het verlanglijstje van de Zuid-Duitse topclub. 

Hitzfeld heeft nog een contract tot komende zomer in München, maar gezien alle kritiek die hij de laatste weken krijgt is het onwaarschijnlijk dat hij deze verbintenis gaat verlengen. Iedereen bij Bayern gaat er dan ook vanuit dat de ploeg op zoek moet naar een nieuwe coach. Van Basten, die zeer matig Duits spreekt, geldt daarbij als een belangrijke kandidaat. Hij is na het EK beschikbaar, aangezien hij eerder deze maand al liet weten zijn contract bij de KNVB niet te verlengen.

Overigens hoopt één man bij Bayern ongetwijfeld dat de Zuid-Duitsers níet in zee gaan met Van Basten, namelijk middenvelder Mark van Bommel. De voormalig PSV'er staat er niet goed op bij de coach, wat eerder al tot gevolg had dat Van Bommel zich niet langer beschikbaar stelde voor het Nederlands elftal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen