Heracles Almelo zet coach Brood op straat

24 december 2007, 11:03   Bijgewerkt: 24 december 2007, 11:13

Heracles Almelo heeft trainer Ruud Brood ontslagen. Het bestuur stelt de coach verantwoordelijk voor 'teleurstellende resultaten', zo meldt de club in een korte verklaring. Heracles Almelo staat momenteel zeventiende in de Eredivisie, met slechts tien punten uit de eerste zestien wedstrijden.

De 1-2 thuisnederlaag tegen FC Groningen, afgelopen zaterdag, betekende voor de clubleiding de welbekende druppel die de emmer deed overlopen. Hendrie Krüzen zal voorlopig als interim-coach voor de Almelose spelersgroep staan.

De 45-jarige Brood was sinds de zomer van 2006 hoofdcoach van Heracles. In zijn eerste seizoen loodste hij de ploeg naar een knappe veertiende plaats in de Eredivisie. Dit seizoen gaat het echter een stuk minder. Heracles boekte in de eerste zestien duels slechts twee zeges, tegen AZ (2-1) en De Graafschap (2-0). Dieptepunt was de blamerende 9-0 nederlaag tegen SC Heerenveen.

Brood is, na Dennis van Wijk (Willem II) en Gert Aandewiel (Sparta), al de derde coach uit de Eredivisie die dit seizoen door zijn club op non-actief gesteld wordt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen