Fabregas: "Vertrek Henry heeft ons goed gedaan"

Koen Freriks
25 december 2007, 12:16   Bijgewerkt: 25 december 2007, 12:32

Cesc Fabregas vindt dat Arsenal er goed aan heeft gedaan Thierry Henry te verkopen. Volgens de Spaanse middenvelder heeft Henry met zijn transfer naar Barcelona ruimte gecreëerd voor andere spelers, die voorheen in zijn schaduw speelden, maar nu hun kwaliteiten beter kunnen benutten.

Henry, vorig seizoen nog aanvoerder van de Londenaren, vertrok afgelopen zomer voor 26 miljoen euro naar Catalonië. Waar de Arsenal-aanhang vreeste voor een inzinking na het vertrek van hun sterspeler, bloeide het elftal juist op en staat het momenteel zelfs eerste in de Premier League.

Fabregas beschrijft het verschil met vorig seizoen. "Ik heb meer verantwoordelijkheid dan vroeger", ervaart de 20-jarige international. "Als je twee jaar geleden naar Arsenal keek, zag je alleen Henry. Het leek er een beetje op alsof de andere spelers niet meededen. Maar toen hij vertrok ontstond er een kans voor iedereen om te laten zien dat wij wel een erg goed team zijn. Zelfs als de beste speler van de wereld vetrekt, kunnen we goed presteren."

Bron: The Daily Mail

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen