Van Gaal baalt van 'te late' afgelasting

26 december 2007, 13:55

De spelers en trainers van AZ hebben een bizarre kerst achter de rug. Om zich optimaal voor te bereiden op het duel met De Graafschap, ging de ploeg op Eerste Kerstdag al in trainingskamp. Enkele uren voordat de wedstrijd zou beginnen, werd echter duidelijk dat het veld in Doetinchem niet goed genoeg was. Arbiter Haverkort keurde de grasmat af, waardoor het trainingskamp van AZ voor niets was.

AZ-coach Louis van Gaal baalt flink van de afgelasting, die in zijn ogen veel te laat kwam. "Dit had in mijn ogen ook gisteren al bekendgemaakt kunnen worden. Bij De Graafschap wisten ze dat er nog veel vorst in de grond zat en dat de weersverwachting niet van dien aard was dat het opeens heel erg zou verbeteren."

"Wanneer we dit gisteren al hadden geweten, was ons een hele hoop ellende bespaard gebleven. Om ons optimaal voor te bereiden zijn we immers gistermiddag al uit Alkmaar vertrokken voor een trainingskamp in Doetinchem."

Van Gaal vervolgt: "Ook zet ik mijn vraagtekens bij het beleid van de KNVB om gepromoveerde clubs uitstel te geven voor de aanleg van veldverwarming, want op deze manier bestaat de kans dat we de komende maanden nog meer van dit soort onverwachte situaties krijgen. En daar is volgens mij niemand bij gebaat."

Bron: AZ.nl

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen