VVV Venlo knokt zich naar punt in Nijmegen

26 december 2007, 14:26   Bijgewerkt: 26 december 2007, 17:50

Durf heeft VVV Venlo tweede kerstdag bij NEC uit verloren positie een mooi winstpunt opgeleverd. In Nijmegen werd het 2-2. Nadat Tim Janssen twee keer voor de thuisclub had gescoord, waren Leon Kantelberg en Sandro Calabro diep in de tweede helft de gouden wissels van coach André Wetzel.

NEC, langzaam afgezakt naar de degradatiezone, had het zo ver nooit hoeven laten komen. De formatie van Mario Been was vijf kwartier sterker en beter, maar verzuimde - afgezien van de dubbel van Janssen - grote kansen te benutten. Lorenzo Davids maakte het wel heel bont door voor een leeg doel over te schieten.

De voorsprong mocht in die fase verdiend heten. NEC dat in de degradatiezone dreigde te verzinken, speelde aanzienlijk feller dan de bezoekende club die wellicht ingegeven door de recente successen laconiek oogde. Pas nadat NEC door Brett Holman en Lens nog twee beste kansen had gemist, pakte VVV de zaken wat serieuzer aan. In de 35e minuut schoot Ekrem Kahya van afstand in de handen van Gabor Babos. Op slag van rust klungelden Jason Oost en Rachid Ofrany in de 16-meter, maar toen had Lens voor NEC alleen voor de keeper eveneens gefaald.

Wetzel speelde daarna alles of niets. Hij bracht twee extra spitsen in. Met groot succes. In de 70e minuut verrichtte Amrabat zijn beste daad met een voorzet naar Kantelberg, 2-1. NEC raakte door de treffer in chaos. VVV profiteerde in de 83e minuut met een mooie aanval via Amrabat en Oost, waarna Calabro hoog inschoot.