Liverpool gelijk, John bezorgt Fulham winst

2 januari 2006, 20:50

Enkele uren na de 1-3 overwinning van koploper Chelsea bij West Ham United, heeft achtervolger Liverpool punten laten liggen. De Champions League-houder kwam op bezoek bij Bolton Wanderers tweemaal op achterstand en bleef uiteindelijk steken op 2-2. De Nederlanders waren maandag prima op dreef. Collins John, Jerrel Hasselbaink en Mario Melchiot waren trefzeker.

Liverpool was theoretisch gezien de nummer twee van Engeland, omdat de club twee duels minder had gespeeld dan Manchester United en slechts vier punten achterstand had op die club. Door het puntenverlies bij Bolton is de club in verliespunten gelijk gekomen met de club van Ruud van Nistelrooij. Manchester speelt dinsdag de topper tegen Arsenal.

Bolton nam tegen Liverpool twee keer de leiding. In de 11e minuut scoorde Jaidi; in de 71e minuut maakte El Hadji Diouf een treffer. Goals van Gerrard (strafschop) en Luis Garcia zorgden voor de eindstand: 2-2.

Bij Fulham was Collins John weer eens belangrijk. De jonge spits scoorde in de thuiswedstrijd tegen Sunderland twee keer. Nadat de bezoekers de leiding namen door een goal van Lawrence, zorgde John met treffers in de 43e en 62e minuut voor een overwinning voor de Londense club.

Bij Middlesbrough scoorde Hasselbaink. Hij maakte vlak voor tijd de gelijkmaker (2-2) in het duel met Newcastle United. Ook Mario Melchiot trof doel. De verdediger maakte voor Birmingham City de 2-0 en tekende daarmee in de wedstrijd tegen Wigan Atletic tevens voor de eindstand.