Van Hintum technisch directeur bij Vitesse

Ger
28 december 2007, 16:58   Bijgewerkt: 28 december 2007, 18:05

Vitesse heeft Marc van Hintum binnen als nieuwe technisch directeur. De voormalige verdediger volgt Jan Streuer op, die na zeventien jaar bij de Arnhemmers verhuist naar Shaktar Donetsk in Oekraïne.

De 40-jarige Van Hintum begint per 1 februari en heeft een contract tot 1 juli 2010. De Brabander speelde betaald voetbal voor achtereenvolgens Helmond Sport, RKC, Willem II, Vitesse, Hannover 96 (Duitsland) en RKC Waalwijk. De laatste jaren werkte de oud-international als spelersbegeleider voor de vakbond VVCS.

"Daar heb ik het ontzettend goed naar mijn zin", verklaarde Van Hintum vrijdag tijdens zijn presentatie waarom hij lang had gewacht met zijn jawoord tegen Vitesse. "Dat is mijn club, ik heb er als voetballer een fantastische periode gekend. De club heeft mij veel gegeven en als je dan gevraagd wordt om weer in dienst te treden, ga je daar serieus over nadenken."

Van Hintum beseft dat bij Vitesse de financiële middelen beperkt zijn. Als speler maakte hij al meermalen financiële perikelen mee. "Toen heb ik me altijd op het voetbal geconcentreerd en dat is ook nu mijn uitgangspunt. Talent is er altijd geweest en zal er altijd blijven. Je moet er snel bij zijn om slim en verantwoord met je geld om te gaan. Het uitgangspunt is realisme zonder gebrek aan ambitie."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen