Celtic na simpele zege terug aan kop in Schotland

29 december 2007, 18:27

Celtic heeft de koppositie in de Schotse Premier League weer overgenomen van Glasgow Rangers. De titelverdediger won zaterdag met 3-0 van Gretna, enkele uren nadat Rangers met 1-2 te sterk was voor Hibernian. Celtic heeft nu 43 punten, Glasgow Rangers 41. Celtic speelde wel twee wedstrijden meer.

Gretna, dat met tien punten op de laatste plaats staat, had tegen Celtic weinig in te brengen. Scott McDonald bracht de thuisclub in de eerste helft op voorsprong. Scott Brown en Aiden McGeady bepaalden na rust de eindstand. Jan Vennegoor of Hesselink speelde de hele wedstrijd mee bij Celtic. Landgenoot Evander Sno kwam alleen het laatste kwartier, als invaller, in actie.

Glasgow Rangers kwam zaterdag ook niet in de problemen. Steven Naismith en Daniel Cousin gaven de club binnen het uur een rustgevende voorsprong van 2-0. Hibernian, dat nog geen nieuwe manager heeft aangesteld na het vertrek van John Collins ruim een week geleden, deed kort voor het einde iets terug door Merouane Zemmama. Hibernian heeft al zeven duels op rij niet gewonnen.