Motherwell-captain O'Donnell overlijdt op het veld

29 december 2007, 19:56   Bijgewerkt: 29 december 2007, 20:56

Het Schotse voetbal heeft een zware klap te verduren gekregen. Phil O'Donnell, de 35-jarige aanvoerder van Motherwell, is zaterdag overleden. De middenvelder werd onwel tijdens de competitiewedstrijd tegen Dundee United, waarna hij vijf minuten op het veld behandeld werd. Daarna werd de Schot overgebracht naar het ziekenhuis, maar op weg naar het hospitaal overleed hij.

O'Donnell stortte ter aarde, vlak voordat hij door coach Mark McGhee naar de kant zou worden gehaald. "We wilden hem naar de kant halen, om hem te sparen voor de volgende wedstrijd. Het was toeval dat hij precies op dat moment onwel werd", liet Ghee direct na het duel laten, toen hij nog niet wist hoe ernstig de situatie was. 

O'Donnell startte bij Motherwell zijn voetballoopbaan. In 1994 ging hij naar Celtic, vervolgens belandde hij bij Sheffield Wednesday. In januari 2004 keerde hij terug bij Motherwell. Meer details over de schokkende dood van de middenvelder worden later vandaag verwacht, als de club een verklaring de deur uit doet.

O'Donnell speelde één interland voor Schotland. Dat was in 1994 tegen Zwitserland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen