Dolend Ajax komt ook tegen VVV niet tot winst

30 december 2007, 14:22   Bijgewerkt: 30 december 2007, 15:20

Voor de derde wedstrijd op rij is Ajax er niet in geslaagd om drie punten te pakken. Na de nederlaag tegen Excelsior en het gelijkspel tegen FC Twente, werd het in Venlo 2-2 tegen het hartverwarmend spelende VVV. Invaller Sandro Calabro kopte de thuisclub in de slotfase naar een dik verdiend punt.

Mensen die Ajax een warm hart toedragen, zullen ongetwijfeld opgelucht zijn dat de eerste helft van het seizoen er nu op zit. Na de beenbreuk van Edgar Davids en het vertrek van Wesley Sneijder en Ryan Babel,werd immers al duidelijk dat de ploeg een paar zware maanden tegemoet zou gaan. Toen even laten ook aanvoerder Jaap Stam plotseling een punt achter zijn loopbaan zette en coach Henk ten Cate het hazenpad koos, nam de onrust in Amsterdam helemaal toe.

  Toch was het Ajax dat op voorsprong kwam. Maker van het Amsterdamse doelpunt was Luis Suarez, de man die de laatste weken toch vooral in het nieuws kwam door zijn onuitputtelijke hoeveelheid fopduiken. In Venlo deed de Uruguayaan weer eens op een positieve manier van zich spreken, door na een goede dieptepass van Gabri de 0-1 achter VVV-keeper Wintjens te schieten.

kuipers

kuipers

Een puntendeling leek in de maak, maar Klaas Jan Huntelaar leek daar een stokje voor te steken toen hij in de 77ste minuut een vrije trap binnenschoot. Maar opnieuw gaf VVV zich niet gewonnen. George Ogararu ontving zijn tweede gele kaart van arbiter Bjorn Kuipers en dus rood. Daarmee was het startsein tot een slotoffensief geluid. De ploeg rechtte de rug en sleepte door een goal van invaller Sandro Calabro toch nog een dik verdiend punt uit het vuur. 

Hierdoor liep Ajax toch nog wat verdere schade op en werd nogmaals duidelijk dat de bal nu bij de Amsterdamse clubleiding ligt. Er zal actie moeten worden overnomen op de transfermarkt, om de selectie een broodnodige kwaliteitsimpuls te geven. Alleen dan kan Ajax een zeer moeizaam seizoen mogelijk toch nog mooi afsluiten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen