Eredivisie CV wil in zee gaan met wedkantoren

31 december 2008, 12:22

De Eredivisie CV wil graag geld kunnen verdienen aan het gokken op voetbalwedstrijden. Dat valt op te maken uit de tender voor de uitzendrechten die naar diverse mediabedrijven is gestuurd. Voorwaarde is wel dat de Nederlandse overheid de regels voor wedden op wedstrijden verruimt. "Stel dat de markt liberaliseert, dan willen we de mogelijkheid open houden om daarmee aan de slag te gaan in een sportprogramma", zegt EVC-directeur Frank Rutten.

"Vandaar dat in de tender een bepaling is opgenomen dat gegadigden voor de samenvattingen van de wedstrijden uit de eredivisie daar zendtijd voor moeten reserveren. Maar nogmaals; dat kan pas als de gokwet wordt verruimd."

Volgens Rutten is niet aan de orde dat de ECV een goklicentie wil. "Daar zijn we helemaal niet mee bezig. Het gaat puur om voorwaarden die we stellen in het biedingsdocument en daar zijn er heel veel van. We stellen eisen aan de aantallen camera's, de commercials, de beeldkwaliteit, de lengte van de samenvattingen. De mogelijkheid om te gokken op uitslagen is er ook een van. Daar is niets geheim aan."

Engeland is volgens Rutten een goed voorbeeld. Daar kunnen kijkers van het voetbal op allerlei manieren gokken op de wedstrijden. "Natuurlijk is ons idee erop gericht meer inkomsten uit de voetbalrechten te genereren. De tender heeft een loopijd van drie tot vijf jaar, dus is het zinvol om nu alvast een bepaling op te nemen." Over bedragen wil Rutten niet speculeren. "Dat heeft geen zin als de markt nog niet vrij is."

Nu mag alleen De Lotto het gokken op wedstrijden aanbieden. Het Nederlandse gokbeleid is onderwerp van onderzoek door de Europese Commissie. Eurocommissaris Charlie McCreevy (Interne Markt) en minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) zijn het oneens over de vraag of Nederland kansspelaanbieders uit andere lidstaten moet toelaten.

De Lotto won recent een rechtszaak tegen de aanbieder van goksites Unibet, waar ook mensen in Nederland een weddenschap kunnen plaatsen. Een woordvoerder van Unibet liet toen weten dat de activiteiten volgens de Europese regelgeving legaal zijn en in de visie van Unibet dus ook in Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen