Valencia thuis niet langs hekkensluiter Levante

6 januari 2008, 18:59   Bijgewerkt: 6 januari 2008, 20:00

Ronald Koeman is er zondag niet in geslaagd de rust bij Valencia enigszins te laten terugkeren. Het thuisduel tegen hekkensluiter Levante eindigde in 0-0. Valencia beëindigde het duel met tien man na een rode kaart voor Zigic. De club is nu al zes competitieduels op rij zonder zege en dreigt de aansluiting met de subtop te verliezen. Na afloop van het duel klonk in Estadio Mestalla een hels fluitconcert.

Valencia had tegen Levante, met voormalig Roda JC-doelman Kujovic onder de lat, een duidelijk veldoverwicht, mocht in totaal dertien hoekschoppen nemen en kreeg een handvol kansen. Scoren bleek echter opnieuw een groot probleem. Valencia maakte dit seizoen in achttien wedstrijden pas 22 doelpunten.

Niet alleen de slechte resultaten zorgen voor onrust bij Valencia. Koeman zette eind december Albelda, Canizares en Angulo uit de selectie. Die beslissing leidde tot veel ophef, maar Koeman veranderde niet van gedachten. Albelda is inmiddels naar de rechter gestapt om contractontbinding af te dwingen. Vrijdag zette Koeman ook Manuel Fernandes uit de selectie. De middenvelder moest een nachtje in de cel doorbrengen na een incident in een nachtclub.

Koeman heeft inmiddels ook zijn eerste aankoop mogen doen. De 19-jarige Argentijnse middenvelder Ever Banega ondertekende zaterdagavond een verbintenis voor 5,5 jaar. Zijn oude club Boca Juniors beweerde 17,6 miljoen euro aan de transfer te hebben overgehouden.

Door het gelijkspel verliest Valencia de aansluiting met de subtop. De ploeg staat nu zevende, vijf punten achter nummer vijf Villarreal. Racing Santander, dat zesde staat, won zondag met 1-0 van Athletic de Bilbao en heeft nu twee punten meer dan Valencia. Ook Atletico Madrid, de nummer vier van de competitie, pakte drie punten. Het won knap met 0-3 bij Deportivo la Coruña. Forlan, Agüero en Marin scoorden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen