Nieuwe RBC-trainer Maaskant miste het veld

4 januari 2006, 16:54

Na vijf weken heeft Robert Maaskant weer een club gevonden. De oefenmeester werd vanmiddag gepresenteerd als nieuwe trainer van RBC Roosendaal. "In eerste instantie was het antwoord nee", zei Maaskant over de aanbieding van RBC. "Ik dacht aan de publieke opinie, men zou me wel voor gek verklaren. En het ziet er natuurlijk niet rooskleurig uit, de kans op een degradatie achter mijn naam is groot. Maar uiteindelijk wilde ik toch graag weer aan de slag. Vijf weken stilzitten was voldoende, ik miste het veld." 

RBC had Roks eerder dit seizoen al een keer de wacht aangezegd, maar toen sprong de spelersgroep ertussen. De coach mocht blijven, maar kreeg nu alsnog zijn congé. "Dat de spelersgroep toen zijn verantwoordelijkheid heeft genomen, is een goede zaak. Daar spreekt karakter uit. Ik heb me nog niet goed in de groep kunnen verdiepen, maar ik heb me laten vertellen dat het een groep is die graag wil." 

Maaskant, die vrijdag begint in Roosendaal, moest bij Willem II vertrekken na een reeks mindere resultaten in de competitie. De Tilburgers voldeden niet aan de verwachtingen. Wel speelde de club Europees voetbal, aangezien vorig seizoen de bekerfinale was behaald en bekerwinnaar PSV in de Champions League uitkomt. Nu is uitgerekend Willem II op de ranglijst de eerste ploeg boven RBC.

Robert Maaskant, trainer Willem II

Robert Maaskant, trainer Willem II

Na een korte periode bij de Eagles in Deventer kwam hij in 2003 terug in Roosendaal en behoedde hij RBC voor een terugkeer naar de eerste divisie. Het seizoen daarna presteerde RBC zeer sterk, waarop Willem II Maaskant een contract aanbood.

Samen met de clubleiding bekijkt Maaskant of er financiële ruimte gemaakt kan worden voor versterkingen. "Daar zijn we nu al mee bezig. De club wil er alles aan doen om in de eredivisie te blijven. Daar gaan we een creatieve oplossing voor zoeken, maar als na een paar wedstrijden blijkt dat het niet lukt, moeten we ons helemaal op volgend seizoen richten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen